В Азарова уже готові відмовитися від урізання VIP-пенсій

Середа, 15 червня 2011, 12:53

Кабінет міністрів буде готовий відмовитися від обмеження максимальних пенсій, якщо ця норма заважатиме ухваленню закону про пенсійну реформу.

Таку думку озвучив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко на прес-конференції в середу, повідомляє УНІАН.

"Якщо це стане перешкодою для того, щоб закон був прийнятий у цілому, я впевнений, що Кабмін буде готовий піти на компроміс для того, щоб така норма була виключена між першим і другим читанням", - сказав Тігіпко.

Він зазначив, що розповсюдження обмеження максимальної пенсії на раніше призначені пенсії було введено в законопроект із урахуванням побажання громадян України.

"На кожній зустрічі, яку ми проводили з людьми, більше йшлося про максимальні пенсії, ніж про підвищення пенсійного віку. Людей це ображає. І тому ця норма з’явилася", - сказав Тігіпко.

При цьому він зазначив, що на сьогодні пенсії, які перевищують встановлюване проектом закону обмеження (10 прожиткових мінімумів або 7640 грн.) отримують 14412 осіб.

Обмеження розміру пенсії цим людям дозволить поповнити бюджет пенсійного фонду в 2012 році на 328 млн. грн, сказав Тігіпко.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано допрацьований законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

За даними різних джерел, депутати не хочуть обмежувати максимальні пенсії екс-чинонвикам.

Захищаючи VIP-пенсіонерів, влада посилається на те, що стаття 22 Конституції забороняє скасовувати і звужувати права, які вже були надані нормативно-правовими актами певним категоріям громадян.

Водночас, у пропонованому урядом "пенсійному" законопроекті передбачене фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян.

Радник президента Ганна Герман уже заявила, що президент Віктор Янукович налаштований на те, щоб знижувати рівень пенсій для колишніх чиновників.

Раніше Тігіпко говорив, що зараз "60% отримує пенсію нижче 1 тисячі гривень, а хтось може отримувати 12-15-20 тисяч", і близько 14 тисяч осіб мають пенсії вище 7,5 тисяч гривень.

Він також заперечував, що норма про обмеження максимального розміру пенсії суперечить Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News