Регіонали за російський флот у Криму "із вдячності"

Середа, 15 червня 2011, 13:12

Депутати відмовились вносити до порядку денного питання про денонсацію "харківських угод".

За включення цього питання проголосували 113 депутатів – переважно з фракцій НУНС та БЮТ, а також чотири позафракційних..

Проект закону вніс депутат від фракції НУНС Андрій Парубій.

Крім денонсації "Харківських угод" щодо продовження перебування ЧФ РФ Росії в Криму, Парубій пропонує доручити уряду повідомити Росію про таке рішення.

Виступаючи з парламентської трибуни, перший заступник голови Комітету ВР з закордонних справ Тарас Чорновіл зауважив, що комітет ухвалив рішення рекомендувати ВР денонсувати дану угоду.

При цьому він додав, що остаточне рішення ухвалює сесійна зала.

В свою чергу член фракції Партії регіонів Іван Вернидубов наголосив, що угода не має підлягати денонсації. Він зауважив, що питання денонсації має порушувати або уряд, або президент, і ні як не "окремо взятий депутат".

"У свій час колись у 54 році Росія безоплатно, не беручи жодних зобов'язань з Украйни, подарувала дійсно перлину, таку територію Україні. І протягом всіх цих років ніколи публічно не пожалкувала про це. І ми хоча б із вдячності… Проект потрібно відхилити, до чого усіх і закликаю", - заявив він.

У Свою чергу після голосування спікер парламенту Володимир Литвин попросив апарат уважніше слідкувати за тим, хто є автором денонсації угоди, наголосивши, що ініціатива має виходити або від уряду, або від президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News