У справі "чорних трансплантологів" чекають останні докази

Четвер, 16 червня 2011, 12:35

Слідство у справі "чорних трансплантологів" практично закінчено.

Про це в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні" заявив начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

"У принципі слідство уже підійшло до завершення, але ми не одержали відповіді з Азербайджану. Місцеві поліцейські повинні були опитати лікарів і посадових осіб клініки в Баку, де наші медики оперували. Уже відомо, що з 25 операцій 15 зробили в Азербайджані, інші - в Еквадорі, Косово і дві - у самому Інституті ім. Шалімова", - заявив він.

Лікарів тримають у СІЗО.

"Тому що стаття Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі від 5 до 12 років, адже злочин вчинений групою осіб і носить транснаціональний характер. До того ж лікарі часто виїжджали за кордон, де в них залишилися зв'язки, і, якщо їх звільнити, ми можемо їх більше не побачити. Тому вони під арештом", - пояснив Фаринник.

На питання, є чи докази того, що наші медики знали про те, що вони проводять незаконні операції, міліціонер заявив, що "навіть якщо вони не знали, це не рятує них від кримінальної відповідальності".

"Але ці лікарі знали, тому що вони, щоб надати операціям по трансплантології легальність, брали в деяких з донорів заяви про те, що вони добровільно віддають орган своєму родичеві, хоча рідними не були", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...