Адвокат удови Гонгадзе також хоче справу проти Мельниченка

Четвер, 16 червня 2011, 16:35

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що порушення кримінальної справи проти майора Мельниченка посприяє встановленню істини в справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це вона сказала журналістам, коментуючи звернення Леоніда Кучми в суд із проханням відновити розслідування кримінальних справ щодо Мельниченка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що уникнути розслідування обставин записування розмови в кабінеті президента не удасться. У будь-якому випадку, необхідно провести досудове слідство, а для цього потрібно порушити кримінальну справу проти Мельниченка", - сказала Теличенко.

Вона також підкреслила, що, з одного боку, необхідно розуміти, що це "єдина можливість виправдати дії Мельниченка. Якщо він вважає, що в нього були достатні підстави - з такою думкою погодиться суд".

З іншого боку, на думку адвоката, це допоможе установити походження записів, що були зроблені в кабінеті президента і надалі одержати можливість використовувати ці записи як докази в суді.

"Ми не зможемо ні за яких обставин використовувати їх як доказ, якщо не буде проведено досудове слідство і не буде встановлено, яким чином ці записи були зроблені", - відзначила вона.

"Так чи інакше, у діях Мельниченка, або взагалі тих осіб, що записували в

кабінеті президента, на мою думку, є склад злочину", - сказала адвокат.

Теличенко також додала: "Без цього, фактично, істотних просувань у розслідуванні убивства Гонгадзе ми не зможемо зробити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News