Пукач просить відсторонити адвоката вдови Гонгадзе

Четвер, 16 червня 2011, 18:50

Екс-начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач наполягає на усуненні адвоката Валентини Теличенко від представлення інтересів Мирослави Гонгадзе.

Печерський районний суд Києва оголосив перерву в попередньому засіданні за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе до 23 червня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Фактично, суд зробив перерву для того, щоб суддя міг звернутися до матеріалів кримінальної справи для уточнення окремої обставини, що пролунала у клопотанні обвинуваченого та його захисника, і ці обставини стосуються мене", - повідомила Теличенко.

Вона пояснила, що восени 2000 року через тиждень після зникнення Гонгадзе вона була одним з організаторів маршу журналістів із закликам "Знайдіть журналіста Гонгадзе".

Адвокат зазначила, що в цьому контексті вона була допитана як свідок "за обставинами проведення маршу".

Згодом вона була визнана представником потерпілої сторони, незважаючи на те, що є обмеження - свідки не можуть представляти інтереси потерпілих.

За її словами, Генпрокуратура проаналізувала ситуацію і прийшла до висновку, що ці дві події не пов'язані між собою, дозволивши Теличенко представляти інтереси вдови журналіста.

"Напевно, я чимось неугодна Пукачу та його захисту, і вони знову вирішили поставити під сумнів моє право представляти Мирославу Гонгадзе", - заявила вона.

Теличенко додала, що і сторона звинувачення, і другий представник потерпілої сторони, адвокат матері Гонгадзе Лесі Андрій Федур звернули увагу на те, що це право потерпілого - вибирати собі представника, і не підтримали клопотання Пукача.

Крім цього клопотання в суді було заявлене клопотання про визначення запобіжного заходу Пукачу.

"Фактично, це було моє клопотання, я звернула увагу на те, що сьогодні Пукач знаходиться в місці, яке скромно називають відділом досудового слідства СБУ. Такої назви ви не знайдете ні в законі про попереднє ув'язнення, ні в Кримінально-процесуальному кодексі", - сказала адвокат.

Вона висловила переконання, що у суду немає підстав змінювати Пукачу запобіжний захід, але необхідно визначити законність місця його утримання.

Теличенко зазначила, що на попередньому судовому засіданні прокурор заявила про готовність справи до судового слухання, а представники потерпілої сторони заявили клопотання про повернення справи на додаткове розслідування.

Ці клопотання суд не розглядав, і швидше за все, вони будуть розглянуті на наступному судовому засіданні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування