Тігіпко не наполягатиме на обмеженні VIP-пенсій

Четвер, 16 червня 2011, 19:05

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко розраховує на прийняття пенсійної реформи в цілому до 8 липня.

Про це він заявив на брифінгу після прийняття урядового проекту пенсійної реформи в першому читанні, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Я вважаю, що ми зараз протягом тижня повинні подивитися на ті пропозиції, які будуть внесені, відпрацювати разом з комітетом, а після цього на останньому пленарному тижні цій сесії, з 4 по 8 липня, мені здається, ми повинні прийняти закон в цілому", - сказав він.

Крім цього, він заявив, що Кабмін не стане заперечувати, якщо депутати не обмежать десятьма мінімумами вже призначені VIP-пенсії.

Тігіпко зазначив, що тих, хто отримує пенсії понад 10 прожиткових мінімумів для непрацездатної людини (7640 гривень), налічується 14 тисяч 412 осіб і на вимогу людей, з якими обговорювалася пенсійна реформа, уряд вніс пропозицію обмежити VIP-пенсії 10 мінімумами.

"Але про що говорять депутати: кілька разів вже були спроби ввести такі обмеження на призначені пенсії і кілька разів Конституційний суд абсолютно чітко за цією нормою висловлювався і говорив, що закон зворотної сили не має", - сказав Тігіпко.

За його словами, депутати посилалися на те, що в разі прийняття такої норми, пенсійна реформа може бути не підписана президентом або оскаржена в Конституційному суді.

"Тому я сказав, що якщо ці зміни будуть внесені між першим і другим читанням, то Кабінет Міністрів не буде наполягати на тому, щоб ця норма була обов'язково включена в законопроект", - пояснив Тігіпко.

Відповідаючи на питання, про можливість оподаткування існуючих VIP-пенсій, Тігіпко нагадав, що дана пропозиція двічі вносилася до парламенту при розгляді Податкового кодексу і двічі не була підтримана парламентською більшістю.

"Тому ми зараз цю норму не вносили, бо буквально 3-4 місяці тому ми її практично вже обговорювали і не змогли пройти через цей же зал", - додав Тігіпко.

Він також зазначив, що в перспективі "накал з цієї проблеми буде знижуватися", оскільки депутати проголосують за обмеження нових VIP-пенсій.

"А в кінці кінців цих 14 400 пенсіонерів... ну більше їх не стане, тому загострюватись ця проблема не буде", - підсумував він.

Нагадаємо, що про можливість оподаткування вже призначених ВІП-пенсій журналістам неодноразово заявляв лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування