Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Стоп цензурі!" намагається відсудити акцію під "Межигір’ям"

Четвер, 16 червня 2011, 19:17

Громадський рух "Стоп цензурі!" подав апеляцію на рішення суду про заборону акції під "Межигір’ям".

Скаргу подано на рішення Київського окружного адміністративного суду, який заборонив проведення мирних зборів активістів біля в’їзду до президентської резиденції в день професійного журналістського свята 6 червня.

Супровід судової справи забезпечують юристи Тарас Шевченко, Ольга Сушко (ГО "Інститут Медіа Права") та Роман Головенко (ГО "Інститут масової інформації").

Як відомо, рух планував проведення мирної акції біля воріт "Межигір’я" (с. Нові Петрівці, Київська обл.) з метою висловити вимогу українських журналістів Віктору Януковичу виконати свою обіцянку річної давнини щодо демонстрації представникам ЗМІ президентської резиденції.

Сільський голова Нових Петрівців Родіон Старенький подав позов про заборону проведення акції.

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В. задовольнила цей позов, посилаючись на указ президії Верховної Ради СРСР від 28 липня 1988 року (!!!), згідно якого громадяни мають повідомляти про мирні збори за 10 днів.

Також суддя зазначила, що "беручи до уваги конституційні засади захисту прав людини на особисте життя, його недоторканість, право на відпочинок в позаробочий час, вказаними зборами відбудеться порушення названих особистих прав людини" й таким чином захистила спокій Януковича.

"Стоп цензурі!" вважає рішення суду про заборону журналістської мирної акції, яке спирається на нормативний акт неіснуючого Радянського Союзу та захист права президента на відпочинок в позаробочій час, позбавленим здорового глузду.

Активісти захищатимуть гарантоване Конституцією право на мирні збори, яке останнім часом перебуває в Україні під загрозою.

Також Рух заявляє, що у разі програшу справи в українських судах він звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...