Наймані американці Тимошенко обілили її у Вашингтоні

П'ятниця, 17 червня 2011, 22:14

Компанія Covington & Burling і аудиторська компанія BDO запевняють, що звинувачення проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко є політично-вмотивованими.

Про це було повідомлено в п’ятницю у Вашингтоні на прес-конференції.

Компанії оприлюднили результати своєї попередньої доповіді стосовно фактів, викладених у кримінальних звинуваченнях щодо Кіотських коштів та автомобілів "Опель-Комбо", висунутих українською владою проти колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, та основаних на звіті американських юридичних фірм  Trout Cacheris LLP та Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP від 14 жовтня 2010 року.

"Розділи про Кіотські кошти і автомобілі "Опель-Комбо" звіту від 14 жовтня 2010 року не варті паперу, на якому вони надруковані, та не можуть служити основою для кримінальних звинувачень ", - говориться у заяві компаній.

"Зокрема, кошти, отримані від продажу вуглецевих квот Японії та Іспанії (320 мільйонів євро у 2009 та 150 мільйонів євро у 2010 році) залишились на рахунку Державного казначейства та були доступні для екологічних проектів", - заявили компанії.

На прес-конференції нагадали, що у доповіді BDO від 4 червня 2010 року, підготовленій на прохання уряду України, також підтверджується, що уряд Тимошенко не витрачав Кіотські кошти на будь-які цілі.

"Що стосується звинувачень по автомобілям "Опель-Комбо", то це був прямий комерційний контракт між компанією "Vamed" та українським державним підприємством "Укрмедпостач", до якого не було залучено жодних інших посередників", - зазначають аудитори.

"Дослідження підтверджує,  що 1000 автомобілів "Опель-Комбо" було придбано за ціною 12 500 євро за авто, яка є значно нижчою, ніж заявлена спочатку ціна, та нижчою ніж ціна виробника, яка варіюється між 16 000 – 18 000 євро за авто", - зазначається в доповіді.

"Уряд та його юристи з Trout Cacheris не знайшли жодних доказів того, що особи, які узгоджували цю угоду, або особисто Тимошенко отримали від неї якісь вигоди", - йдеться в документі.

"Відсутність доказів не дозволяє зрозуміти, підтвердити або обґрунтувати заяви, зроблені у звіті щодо розділів про Кіотські кошти та автомобілі "Опель-Комбо", - підсумували аудитори.  

"Звинувачення проти колишнього прем’єр-міністра виглядають політичними за своєю природою, тому що не існує фактів, які б їх підтверджували", - цитує спеціалістів прес-служба БЮТ.

Крім того, у доповіді говориться "про неспроможність надати матеріали, які б підтвердили висновки, наведені у звіті Trout Cacheris, що є абсолютно неприйнятним".

"Без цих доказів результати розслідування, наведені у звіті Trout Cacheris свідчать на користь того, що звинувачення проти Юлії Тимошенко є політично-вмотивованими", - йдеться в повідомленні.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:31
Загибель помічника Залужного: офіцеру оголосили підозру у вбивстві з необережності
11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:26
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала агентку ФСБ
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
Усі новини...