Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія хоче інтегрувати Україну в ЄС через себе

Субота, 18 червня 2011, 09:23

Україні вигідніше інтегруватися з ЄС через вступ в інтеграційні структури Росії, Казахстану та Білорусі.

Таку думку висловив віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов, виступаючи в п'ятницю на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, передає ЛігаБізнесІнформ з посиланням на УНІАН.

Шувалов відзначив, що українська і російська економіки традиційно доповнювали одна одну в цивільному та військово-промисловому секторі. При цьому він підкреслив, що Євразійський союз - це в першу чергу економічний союз.

"Це реальність, яку ми будемо ще переживати в найближчі десятиліття - спільний економічний простір від Атлантики до Тихого океану", - сказав він.

"Якби вони (Україна) хотіли отримати достатню євроінтеграцію при тому, що значно збільшити свою економічну міць, слід було б це зробити через митний союз і формування Євразійського економічного союзу", - зазначив віце-прем'єр РФ.

"Якщо ні, ми переживемо, і вони (Україна) переживуть, але це станеться з втратою якості - як української економіки, так і економіки євразійського простору", - підкреслив Шувалов.

За його словами, переговори з Україною з цього питання проходять дуже складно. "У нас немає в даний час взаємодії з українським керівництвом, яке б дозволяло нам сподівається на те, щоб ми робили це всі разом з Україною", - сказав Шувалов.

За його словами, в Києві говорять, що хочуть взаємодіяти з Росією, але реально цього не робиться. "За цими заявами жодної практичної роботи ми не маємо", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...