Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів, що його цікавить у Китаї

Понеділок, 20 червня 2011, 12:08

Україна й Китай мають намір у понеділок підписати декларацію про стратегічний характер відносин.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Сіньхуа, переклад якого приводить прес-служба президента.

"У Пекіні минулого року домовилися про спільну розробку декларації, що зафіксує стратегічний характер відносин між нашими державами. 17 червня її текст готовий, і разом з головою Ху Цзіньтао ми її підпишемо в Києві", - заявив він.

"Я розцінюю цю подію як дуже важливий спільний успіх", - відзначив Янукович, що також назвав це підписання "головною подією".

За його словами, у ході візиту також планується підписати документи, які стосуються конкретних проектів співробітництва і в енергетиці, і в хімічній галузі, і в аграрній сфері.

"Потенціал для нашого плідного співробітництва неймовірно багатий, і наше спільне завдання - втілити його в як можна більшій кількості спільних проектів на благо наших народів", - сказав Янукович.

"У нас є цікаві пропозиції співробітництва, які стосуються, зокрема, розвідки й видобутку корисних копалин, нафтовидобувної, металургійної й хімічної галузей, авіабудування, аграрного сектору, сільськогосподарського машинобудування", - додав він.

Також Янукович вважає, що "плідне економічне співробітництво з Китаєм є одним з визначальних факторів успішної модернізації національної економіки України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування