Президент ПАРЄ: Тимошенко не пустили до Європи законно

Понеділок, 20 червня 2011, 12:25

Рішення Генпрокуратури не пустити Юлію Тимошенко до Страсбурга на зустріч з президентом ПАРЄ було законним.

Про це заявив сам президент ПАРЄ Мевлют Чавушоглу.

"Юлія Тимошенко просила зустрічі зі мною і я дав згоду. Але потім ми дізналися, що вона не може, і ми це розуміємо. Я вважаю, що це рішення (не пустити її) було законним і мені шкода, що вона не змогла приїхати" , - сказав він.

Від УП: Чавушоглу, характеризуючи рішення Генпрокуратури, вжив слово "legal", яке з англійської мови може бути перекладене як "законне", так і "юридичне". Однак у юридичній практиці це слово вживається у сенсі "таке, що ґрунтується на законі".

Раніше прес-служба БЮТ поширила повідомлення про те, що Тимошенко 22 червня о 14:30 у Страсбурзі має зустрітися з президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлютом Чавушоглу.

Потім прес-служба Генпрокуратури поширила коментар генпрокурора Віктора Пшонки про те, що "рішення слідчого та наглядового прокурора про обмеження пересування Тимошенко є цілком законним та обумовлено саме систематичним порушенням з її боку процесуальних норм".

Як відомо, згідно з квотним розподілом, посаду президента ПАРЄ зараз обіймає представник групи Європейських демократів, куди входять регіонали Юлія Льовочкіна і Сергій Клюєв та делегати від "Єдиної Росії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування