Янукович: Україна, Росiя та Китай мають багато спільного

Понеділок, 20 червня 2011, 13:44

Україна виступає за активiзацiю тристоронньої спiвпрацi з Росiєю та Китаєм.

Про це заявив президент Вiктор Янукович пiд час переговорiв iз главою Китайської Народної Республiки Ху Цзiньтао в розширеному форматi в Києвi в понедiлок.

"Окремо хотiв би придiлити увагу перспективам налагодження спiвпрацi в тристоронньому форматi мiж Україною, Китаєм та Росiєю", - сказав вiн.

Янукович наголосив, що Україна, Росiя та Китай мають багато спiльних пiдходiв до вирiшення важливих проблем мiжнародного порядку денного.

Крiм того, за словами президента, є широкi перспективи щодо транскордонного економiчного спiвробiтництва.

Янукович зазначив, що одним iз реальних проектiв може стати створення залiзничного сполучення мiж трьома країнами з метою швидшої доставки товарiв.

"Знаючи про плани реалiзацiї проекту Росiї та Китаю щодо будiвництва газопроводу для транспортування росiйського газу до Китаю, Україна могла б забезпечити постачання вiдповiдної трубної продукцiї, компресорного обладнання пiд цей проект, а також, можливо, брати участь у проектi у разi потреби", - сказав президент.

Янукович зазначив, що Україна готова стати надiйним партнером Китаю в розвитку трубопровiдного транспорту, постачання необхiдного обладнання.

Крiм того, за словами президента, Київ мiг би брати участь у китайсько-росiйських проектах зi спорудження атомних електростанцiй.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування