Луценко знову проситься на волю

Понеділок, 20 червня 2011, 14:04

Юрій Луценко та його адвокати заявили клопотання про зміну запобіжного заходу щодо нього.

Таку вимогу вони озвучили в ході засідання Печерського суду в понеділок.

Після відмови Геннадію Москалю бути допущеним в якості захисника, суд, не виходячи в дорадчу кімнату, вирішив проводити засідання за відсутності нових свідків, а також відмовив Луценку в наданні часу для підготовки нових клопотань за участю адвокатів.

"У мене є клопотання про залучення свідків, експертів, але мені потрібно порадитися з адвокатами. За ці 10 днів, які ви дали на ознайомлення зі справою, було 5 вихідних, і мої адвокати жодного разу не були в мене у СІЗО", - сказав Луценко.

У відповідь суддя Сергій Вовк заявив, що законодавством не передбачено надання додаткового часу для підготовки клопотання.

Після цього адвокат Луценка Ігор Фомін заявив клопотання про зміну запобіжного заходу Луценку.

"Раніше це клопотання вже розглядалося суддею Вовком, але тепер я заявляю це клопотання до всієї колегії суду", - сказав адвокат.

Водночас Луценко заявив: "Я даю гарантію, що буду ходити в суд, надавати свідчення і не збираюся тиснути на свідків. Я не бачу суспільної небезпеки для свого перебування на волі".

Луценко, а потім і його дружина, попросили представників прокуратури показати ті томи справи, де є докази того, що його треба утримувати під вартою.

"В Кримінально-процесуальному кодексі чітко прописано, що підставою для зміни запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт є спроба втечі. Мене затримали, коли я вигулював собаку, але я не збирався тікати на собачій упряжці", - зазначив Луценко.

У свою чергу представники прокуратури заявили, що не бачать підстав для зміни запобіжного заходу. Після цього суд вийшов до дорадчої кімнати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування