У Тимошенко вимагають не чіпати вітчизняний газ

Понеділок, 20 червня 2011, 15:09

"Батьківщина" вимагає негайно накласти вето на закон про дозвіл продавати за кордон вітчизняний газ.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Україна має достатні запаси та обсяги видобутку власного блакитного палива, щоб повністю забезпечити дешевим газом потреби населення і частини житлово-комунального господарства, захистити їх від високих світових цін", - зазначається у заяві.

"Ухвалений законопроект означає, що відтепер вітчизняний газ стане джерелом надприбутку для олігархії, адже його вигідніше продавати за кордон по світових цінах в 400-500 доларів за тисячу кубів, ніж населенню по внутрішніх", - заявили у партії.

"Тим часом, на потреби населення і ЖКГ будуть пускати виключно дорогий імпортний газ. Кожен українець повинен знати, що наслідком цього рішення стане чергове грабіжницьке подорожчання тарифів для населення", - наголошують у "Батьківщині".

Як зазначається у заяві, "раніше 12 мільярдів кубометрів державного газу, за який "Нафтогаз" повністю розрахувався із "Газпромом", було передано спонсору виборчої кампанії Януковича Фірташу і його "РосУкрЕнерго" через навмисно програний Стокгольмський арбітраж".

Також у "Батьківщині" стверджують, що "Янукович особисто списав 24 мільярди гривень боргів перед держбюджетом підприємствам паливно-енергетичного комплексу, які практично повністю належить олігархам з оточення президента".

"За ці рішення народ вже розплатився з Януковичем новими платіжками на житлово-комунальні послуги", - йдеться у заяві.

"Батьківщина" вимагає "негайно накласти вето на закон про дозвіл продавати за кордон вітчизняний газ, призначений для потреб людей, та припинити економічний геноцид власного народу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News