У "Батьківщини" є інформація, що Тимошенко арештують у серпні

Вівторок, 21 червня 2011, 14:30

Депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Пашинський прогнозує обвинувачувальний вирок суду та арешт екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в серпні.

Про це Пашинський, який очолює житомирську обласну організацію ВО "Батьківщина", сказав на прес-конференції в Житомирі, повідомляють "Українські новини".

"У нас є інформація, що вона, влада, чекала на сезон відпусток і пробуватиме в серпні винести обвинувачувальний вирок, абсолютно порожній і безпідставний, щоб посадити Тимошенко за ґрати", - сказав депутат.

Пашинський також уточнив, що в БЮТ була надія, що кримінальні справи проти Тимошенко порушено для відволікання уваги, але зараз хід розслідування засвідчив намір влади відсторонити Тимошенко від участі в парламентських виборах у 2012 році.

"Перше, що дає нам привід говорити про це, – тим самим слідчим порушено 2 кримінальні справи за тими самими статтями, їх не об'єднано в одну, є порушення процедури", - вважає депутат.

Він пояснив, що в п’ятницю, коли закінчився термін ознайомлення зі справою, в обвинувачуваної було право подати клопотання про додаткові експертизи та очні ставки. Однак слідчий не дав Тимошенко можливості провести очну ставку з екс-президентом Віктором Ющенком, спішно передавши справу до суду, зазначив Пашинський.

"Коли адвокат о 9:05 потрапив до приміщення Генпрокуратури, виявилося, що справу передано до суду, а за 4 години призначили день розгляду в суді. Виходить, що поки адвокат Власенко піднімався з першого поверху на другий, слідчий встиг прошити всю справу, оформити її і передати до суду", - підкреслив депутат.

Пашинський також заявив, що Тимошенко готова до будь-якого повороту в справі і не збирається залишати країну.

Як відомо, 24 червня Печерський райсуд Києва почне розгляд справи проти Тимошенко за газовими контрактами, кладеними з Росією в 2009 році.

Депутати фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" закликають президента забезпечити публічний розгляд у суді цієї справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування