Сестра Льовочкіна влаштувала росіянам скандал через нацистів

Середа, 22 червня 2011, 14:32

Партія регіонів не дала делегації Російської федерації у ПАРЄ включити Україну у доповідь про боротьбу з неонацизмом.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в одному з комітетів ПАРЄ.

За словами джерела, у понеділок представники російської делегації зареєстрували тему доповіді з формулюванням "Про протидію проявам неонацизму та правого радикалізму".

Зокрема, в документі було посилання на річну доповідь Центру Симона Візенталя за 2011 рік, в якій згадуються деякі держави-члени Ради Європи, в яких нацистські військові злочинці досі не притягнуті до кримінальної відповідальності, а їх злочини не розслідуються з правових або ідеологічних мотивів. 

Серед таких країн були зазначені Австрія, Литва, Латвія, Естонія та Україна. 

Втім у понеділок на засіданні групи Європейських демократів між Юлією Льовочкіною та представником російської делегації Олександром Починком спалахнув скандал.

Під час перепалки Льовочкіна обвинуватила росіян у навмисному роздмухуванні питання боротьби з неонацизмом після подій у Львові 9 травня цього року. 

 

За інформацією "Української правди", представниця української делегації пообіцяла зробити все можливе, щоб доповідь не була прийнята з таким формулюванням.

Сторони були примирені іншими членами групи Європейських демократів, а згодом дійшли домовленості, що росіяни викреслять із списку країн Україну.

Джерела стверджують, що на даний момент тема доповіді зареєстрована взагалі без переліку країн.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...