Прокурор: Мельниченко слухав Кучму з крайньої необхідності

Середа, 22 червня 2011, 18:03

Печерський суд Києва в четвер ухвалить рішення щодо законності закритті справи проти майора Миколи Мельниченко.

Суд о 09:00 ранку оголосить рішення за скаргою адвокатів Леоніда Кучми на постанову Генпрокуратури від 1 березня 2005 року про закриття кримінальної справи щодо Мельниченка.

Як передає Лігабізнесінформ, у ході засідання в середу суд заслухало аргументи сторін.

Так, прокурор наполягає на тому, що Мельниченко, коли робив записи в кабінеті Кучми, а згодом оприлюднював їх, діяв в умовах крайньої необхідності, що він виконував громадянський обов'язок і не міг діяти інакше, тому прокуратура заперечує проти поданої адвокатами Кучми скарги.

У свою чергу, представник Кучми Віктор Петруненко підтримав скаргу в повному обсязі.

За його словами, обґрунтування закриття справи не відповідає вимогам закону, оскільки немає жодних доказів крайньої необхідності. Також адвокат вважає, що Мельниченко керувався особистими, зокрема, корисливими мотивами.

Також Петруненко заявляє, що прокуратура, закриваючи кримінальну справу, вказувала, що дії Мельниченка допомогли усунути якусь загрозу для суспільства і конкретних осіб, хоча, на думку адвокатів, ніякої загрози не існувало.

Сам Мельниченко також заперечив проти скарги. Що стосується корисливих мотивів, він підкреслив, що єдиний його особистий мотив - це змінити ситуацію в країні.

"У мене не було іншого вибору. Точніше, у мене був інший вибір - взяти і пристрілити Кучму", - сказав Мельниченко.

Вислухавши виступи і репліки сторін і учасників процесу, суд пішов у кімнату для нарад для ухвалення рішення до 9 ранку 23 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...