Посол Великобританії назвав "невиїздність" Тимошенко неадекватною

Середа, 22 червня 2011, 18:11

Великобританія вважає, що обрання запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд для деяких колишніх українських чиновників є неадекватним.

Про це йдеться в замітці посла Великобританії в Україні Лі Тернера для газети "День", повідомляють "Українські новини".

"Ми чітко пояснили представникам української влади, що будь-яке враження про вибірковість та непропорційність застосування правових заходів може значно й надовго пошкодити репутації Україні. Зараз ми не вважаємо адекватним введення санкцій, наприклад, заборона на подорожі", - зазначив посол.

При цьому Тернер підкреслив, що Великобританія уважно стежить за розвитком в Україні кримінальних справ стосовно екс-чиновників, і багато з них викликають стурбованість.

Він також повідомив, що у разі погіршення ситуації Великобританія буде змушена переглянути свою позицію і провести консультації зі своїми партнерами щодо найбільш адекватної відповіді.

Як відомо, 9 червня Європарламент закликав владу України скасувати підписку про невиїзд лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, на якій вона перебуває з середини грудня минулого року.

Незважаючи на це, Генпрокуратура відмовила екс-прем'єру в дозволі відвідати Брюссель і Страсбург 21-24 червня.

У вівторок 29 членів ПАРЄ підписали письмову Резолюцію щодо ситуації в Україні, в якій засудили затримання великої кількості опозиційних політиків.

Разом з тим сенатор США Джон Маккейн і президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс закликали ГПУ скасувати екс-прем'єру підписку про невиїзд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування