Кучма домігся поновлення справи проти Мельниченка

Четвер, 23 червня 2011, 09:39

Печерський райсуд Києва задовольнив позов екс-президента Леоніда Кучми про визнання незаконним закриття кримінальної справи проти екс-майора його охорони Миколи Мельниченка.

Відповідне рішення суд оголосив у четвер, 23 червня, повідомляють "Ukranews".

У постанові суду, зачитаній суддею Родіоном Кіреєвим, зазначається, що постанова Генпрокуратури про закриття кримінальної справи у відношенні Мельниченка була ухвалена без усебічного вивчення, а твердження про те, що екс-майор був у стані гострої необхідності, - немотивоване.

"Досудове слідство було закрито безпідставно... постанова Генпрокуратури підлягає скасуванню", - цитує ухвалу суду "Інтерфакс-Україна".

"Скаргу представників Кучми... задовольнити, постанову генпрокурора скасувати й направити генпрокурору для поновлення досудового слідства", - ухвалив суд.

Мельниченко сказав журналістам, що для нього це рішення було очікуваним і що він не буде подавати апеляцію на нього, оскільки вважає це безглуздим.

Разом із тим, адвокати Мельниченка допустили можливість апелювання цього рішення, зокрема, з боку прокуратури.

Як відомо, на початку червня Кучма звернувся до Генпрокуратури з проханням поновити справу проти екс-співробітника президентської охорони, а через тиждень Генпрокуратура порадила йому звернутися з відповідною скаргою до суду.

На засіданні суду 22 червня представник ГПУ виступив проти поновлення справи проти Мельниченка, пояснивши це тим, що той записував розмови Кучми з гострої необхідності.

Однак адвокати Кучми заявили, що Мельниченко не довів "гостру необхідність" прослушки екс-президента.

Проти Мельниченка у 2001 і 2004 роках порушувалися справи за підозрою в перевищенні службових повноважень, розголошенні держтаємниці, а також за фактом фальсифікації доказів. У березні 2005 року вони були закриті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...