В Європі послухали про погіршення стану жінок в Україні

Четвер, 23 червня 2011, 20:58

Комітет з питань рівних можливостей Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) провів слухання про становище жінок в Україні.

Про це повідомила у Страсбурзі депутат від "БЮТ-Батьківщина" Олена Бондаренко, передає УНІАН.

Вона зазначила, що від української сторони, крім неї, у слуханнях взяли участь глава української делегації в ПАРЄ Іван Попеску та керівник міжнародної правозахисної організації "Ла Страда - Україна" Катерина Левченко.

Вона зазначила, що ситуація жінок в Україні не найкраща: середня заробітна плата становить 70% від зарплати чоловіків, зайнятість серед жінок ледве перевищує 50%, а серед трудових мігрантів за кордонами України (за різними оцінками, від 3 до 7 млн.) жінки становлять 70%.

Український депутат зазначила, що хоча становище жінок в Україні і не можна назвати найгіршим в світі, однак найбільше викликає занепокоєння погіршення ситуації жінок протягом останнього року.

"Головне в тому, що протягом останнього року Україна в питанні забезпечення рівних можливостей опинилася так далеко, як не перебувала на цих рубежах ще ніколи до цього", - сказала Бондаренко.

Депутат зазначила, що окреме занепокоєння викликає той факт, що після оприлюднення указу президента про оптимізацію центральних органів влади у грудні минулого року було ліквідовано Міністерство з питань сім’ї, молоді та спорту, яке було профільним в питаннях гендерної політики, боротьби з торгівлею людьми та з домашнім насильством.

При цьому ряд програм, серед яких програми протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав чоловіків та жінок, а також підтримки сім’ї, розраховані до 2015 року, так і не були передані іншим міністерствам чи відомствам.

"В уряді немає жодної жінки на керівних посадах. Україна зараз на 110 місці серед 188 країн за представленістю жінок в органах влади”, - підкреслила Бондаренко.

Вона зазначила, що слухання мали інформативний характер. Однак при цьому Бондаренко запропонувала внести до переліку питань моніторингу щодо виконання Україною обов’язків і зобов’язань перед Радою Європи питання дотримання та забезпечення рівних можливостей жінок та чоловіків.

Вона зазначила, що остаточне рішення з цього питання прийматиме Моніторинговий комітет ПАРЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...