Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

ПАРЄ закликає Україну припинити маніпуляції на виборах

П'ятниця, 24 червня 2011, 15:09

Парламентська Асамблея Ради Європи закликає Україну негайно ухвалити новий виборчий кодекс і посилити контроль за діяльністю виконавчої влади.

Ці вимоги викладені в резолюції ПАРЄ "Стан моніторингової процедури Асамблеї", ухваленій Асамблеєю в Страсбурзі у п'ятницю, повідомляє кореспондент "Української правди" з ПАРЄ.

"Нестиковки в нормативно-правовій базі проведення виборів України, а також маніпулювання нормативно-правовою базою всіма кандидатами, безумовно, свідчать про необхідність єдиного виборчого кодексу, розробити який неодноразово рекомендувала Асамблея", - говориться в резолюції.

Відповідно до документа, "Азербайджан, Вірменія, Молдова, Російська Федерація, Сербія, Україна й Чорногорія, як і раніше, потребують парламентського контролю за діяльністю виконавчої влади та зміцнення можливостей парламентів".

"З огляду на вищевикладене, Асамблея наполегливо закликає парламент України негайно ухвалити єдиний виборчий кодекс відповідно до політичних зобов'язань, узятих владою, а президента - увести його в дію", - говориться в резолюції.

Також ПАРЄ закликала "парламенти Азербайджану, Російської Федерації та України внести зміни у свій основний закон з метою посилення парламентського контролю за діяльністю виконавчої влади".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: