Янукович: Угоду по газу Тимошенко підписала на свій розсуд і з порушеннями

П'ятниця, 24 червня 2011, 15:38

В України й Росії немає конфлікту щодо ціни на російський газ, а є різні погляди на формування цієї ціни.

Про це заявив президент України Віктор Янукович в інтерв’ю французькій газеті "Ле Монд" 21 червня у Страсбурзі, повідомляє прес-служба президента.

Так, на запитання, чи не наближаються Україна й Росія до нового конфлікту, адже Україна хоче отримати 20%-ву знижку на газ, а "Газпром" заявляє про збільшення ціни, він заявив:

"Це не конфлікт, а розбіжність, різниця у поглядах, про що ми сказали одразу після приходу до влади".

"Цей контракт (від січня 2009 року) несправедливий, некоректний по відношенню до України. Його було підписано з порушенням процедур. Це було особисте рішення Тимошенко, яке йшло врозріз з думкою її Кабінету міністрів", - сказав Янукович.

"Її мотиви могли бути різними, у мене немає достатньої інформації, щоб про це судити", - зазначив він.

"Але ціна за тисячу кубічних метрів надто висока, вона була встановлена на рівні 450 доларів, у той час як ціна тоді складала 179,50 долара. Сьогодні вона мала б бути нижче 200 доларів", - додав Янукович.

Він нагадав: "Минулого року у Харкові ми підписали з Росією угоду, яка передбачає знижку на 100 доларів в обмін на продовження перебування російського флоту в Севастополі".

"Ми шукаємо шляхи врегулювання проблеми вже протягом року", - констатував Янукович.

Як відомо, у п’ятницю Печерський райсуд Києва розглядає справу проти Тимошенко, порушену щодо газових угод, укладених з Росією в січні 2009 року. Провина Тимошенко ще не встановлена судом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування