Проти мітингуючих під Печерським судом порушили кримінальну справу

Субота, 25 червня 2011, 15:06

Міліція порушила кримінальну справу за фактом пошкодження трьох міліцейських автобусів учасниками акції протесту біля Печерського суду.

Як повідомляє прес-служба МВС, близько 10 осіб пошкодили три автобуси Полку патрульної служби столичної міліції.

Невідомі розбили скло в автобусах та спричинили інші технічні пошкодження.

За фактом хуліганських дій слідчим відділом Шевченківського райуправління міліції порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу.

Наразі правоохоронці проводять кримінально-процесуальні та оперативно-розшукові заходи з метою встановлення порушників громадського порядку та притягнення винних до відповідальності.

Разом з тим, на Хрещатику під час блокування міліцією мітингу прихильників лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко сталося зіткнення між міліціонерами і депутатом Київради від "БЮТ-Батьківщина" Олександром Бригинцем.

Як повідомив УНІАН сам Бригинець, після того, як на Хрещатик почали прибувати автобуси з міліціонерами, прихильники Тимошенко спробували їм у цьому перешкодити.

За словами Бригинця, один з автобусів збирався перекрити автомобіль, який забезпечував якісну трансляцію мітингу на всю вулицю. "Я і ще кілька депутатів спробували зупинити цей автобус, і тому я став під колеса", - сказав Бригинець.

За його словами, автобус зупинився від нього на відстані 1-2 см. Після цього, сказав Бригинець, шість спецназівців схопили його за руки і за ноги і відтягнули від автобуса.

Аналогічна ситуація сталася, за словами учасників мітингу, з народним депутатом від "БЮТ-Батьківщина" Володимиром Бондаренком.

Раніше прес-служба БЮТ повідомила, що правоохоронні органи почали стягувати до будівлі суду автозаки і важку техніку. Крім того, за даними прес-служби, міліція почала затримувати мітингувальників біля будівлі суду: одну людину вже посадили в "воронок".

 
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...