Активіста, що виступав проти сина Януковича, залишили в ізоляторі

Субота, 25 червня 2011, 21:50

Ворошиловський райсуд Донецька подовжив термін затримання до 10 діб Костянтину Лаврову - активісту, який виступав проти будівництва, розгорненого корпорацією "МАКО".

Як повідомила УНІАН адвокат активіста Тетяна Іванова, суд 23 червня подовжив затримання Лаврова в ізоляторі тимчасового тримання до 10 діб "без будь-яких аргументацій і пояснень".

За словами адвоката, 23 червня, коли закінчувався триденний термін затримання Лаврова, на судовому засіданні розглядалося подання слідчого міського УВС, яке було узгоджено з прокурором міста, на обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Суд, розглянувши це подання, не знайшов зараз підстав задовольняти це клопотання, але Лаврову подовжили затримання на 10 днів", - зазначила Іванова.

За її словами, щодо Лаврова порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу - вимагання, але звинувачення йому не пред`явлено.

Як повідомлялося, 8 червня жителі Донецька, які намагалися перешкоджати незаконному будівництву в дворі свого будинку, отримали тілесні ушкодження від невідомих молодиків.

17 червня Ворошиловський райсуд Донецька заборонив корпорації "МАКО" проводити земельні та будівельні роботи на території колишнього готелю "Дружба" до винесення рішення за адміністративним позовом, який подали до суду мешканці будинку № 48-а.

20 червня донецька міліція порушила кримінальну справу стосовно Лаврова, який виступав проти будівництва навколо готелю "Дружба". Активіста обвинуватили у вимаганні у представників "МАКО" 7 тисяч доларів США за припинення його діяльності щодо провокування людей на акції протесту, затримали й помістили в ІТТ.

Члени ініціативної групи мешканців будинку № 48-а вважають, що Лавров затриманий міліцією "за сфабрикованою справою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News