Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко в Генпрокуратурі знайшла тільки охоронців

Неділя, 26 червня 2011, 14:22

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не підписала в суботу протокол про закінчення ознайомлення з матеріалами справи з використання "кіотських грошей".

Як повідомив "Інтерфакс-Україна" адвокат Тимошенко Сергій Власенко, слідчого Генпрокуратури Олександра Нечвоглода не було на робочому місці.

"Коли ми приблизно після 18.00 приїхали до приміщення Головного слідчого управління Генеральної прокуратури, охоронці на вході вкрай здивувалися і сказали, що слідчого вони не бачили з ранку на місці", - розповів Власенко.

"Ми, звичайно, з ними поспілкувалися, але пройшли до кабінету слідчого і переконалися, що там нікого на місці не було і змушені були поїхати", - зазначив адвокат.

При цьому він підкреслив, що напередодні адвокати та їх підзахисна домовилися зі слідчим про зустріч.

Власенко згадав, що під час допитів Тимошенко, які тривали деколи по 8-10 годин, в Генпрокуратурі неодноразово пояснювали: "У слідчого робочий день не нормований і він працює 24 години на добу".

У той же час Власенко зазначив, що ні він, ні інший адвокат Тимошенко, Сергій Сас, ще не приступали до ознайомлення з матеріалами "кіотської справи", оскільки ще не отримали від Генпрокуратури відповідних допусків.

Крім того, за його словами, адвокатів, на відміну від екс-прем'єра, ніхто в термінах ознайомлення не обмежував.

"Тому, якщо слідчий раптово просто вирішить передати справу до суду, то це буде безпрецедентний випадок!", - підкреслив Власенко.

Він додав, що в суботу його підзахисна готова була також вручити слідчому ряд клопотань, які виникли у неї в ході ознайомлення з матеріалами справи.

Як повідомлялося, екс-прем'єру Юлії Тимошенко інкримінується нецільове використання коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу, а також перевищення влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України спеціалізованих медичних автомобілів Opel Combo.

25 червня закінчився визначений судом термін ознайомлення Тимошенко з матеріалами кримінальної справи про "кіотські гроші" і закупівлю автомобілів для сільської медицини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування