Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На одеських портовиків завели справу

Четвер, 30 червня 2011, 10:42

Прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом спричинення збитків державі стосовно службовців держпідприємства "Одеський морський торговельний порт".

Як повідомляє прес-служба Одеської прокуратури, ця кримінальна справа також стосується службових осіб ТОВ "Готель Одеса".

Вона порушена за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Як зазначили у прес-службі, службові особи держпідприємства у порушення вимог закону про оренду державного та комунального майна, згідно з якими повноваження по передачі в оренду нерухомого майна площею понад 200 квадратних метрів, що належить державі, відносяться до виключної компетенції Фонду держмайна.

У прокуратурі заявили, що службовці, "незважаючи на економічну та правову необґрунтованість щодо інтересів морпорту, незаконно 29 вересня 2005 уклали з товариством з обмеженою відповідальністю угоду".

"Згідно з нею посадовими особами Одеського морського торговельного порту на заздалегідь економічно невигідних умовах передано у користування вказаному ТОВ строком на 49 років цілісний майновий готельний комплекс "Одеса", чим державі заподіяно значну шкоду, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше Одеська облпрокуратура та Управління по боротьбі з організованою злочинністю провели виїмку документів в Одеському порту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування