Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Ющенко здає свою квартиру за $1000 на добу? (Фото)

Четвер, 30 червня 2011, 12:53

Екс-президент Віктор Ющенко здає в оренду свою квартиру в Києві, яка зазначена в декларації про доходи.

Як пише газета "Сегодня" з посиланням на ріелтора, пожити добу в цих 2-поверхових апартаментах за адресою Мала Житомирська, 20-в, можна за $1000 на добу.

У 1998 році ця квартира була переоблаштована: з двох трикімнатних, одна з яких комуналка, була зроблена одна, а над нею замість даху побудована мансарда. Загальна площа квартири в підсумку становить більше 350 кв. м.

На нижньому поверсі там – вітальня з гардеробом, кухня зі столовою, гостьова й сімейна кімнати, кабінет, спальня, санвузли й сходи на верхній поверх. Біля кухні, з якої є чорний вихід, улаштований засклений балкон. На верхньому поверсі розташовані 2 дитячих, 2 туалети, спортзала, оглядова тераса, а також приміщення для газового казана й бойлера.

На запитання, чому така велика плата, ріелтор пояснила: "Чесно кажучи, я сама вважаю, що ціна перебільшена. У квартирі нічого особливого немає. Можливо, через те, що вона належить Ющенкові. А ще існує легенда, що квартира майже свята - там колись жив священик, який емігрував. Та й сам будинок розташований між трьома церквами: Святою Софією, Михайлівським та Андріївською".

Нечисленні сусіди Ющенка кажуть, що екс-президента не бачили у домі вже давно. "Не пам'ятаю, може, рік тому він тут з’являвся. Поводяться вони дуже скромно. А зараз нібито квартира порожня", - сказав один із них.

Квартира Ющенка - у цьому будинку. Фото "Сегодня" 

Крім того, ріелтори кажуть, що взагалі дуже багато квартир у центрі Києва, які значаться за політиками й відомими людьми, здаються.

"Це для них бізнес. Декілька будинків на Лесі Українки, на Хрещатику й Липках, а також на Печерську й у Шевченківському районі, які здавалися в експлуатацію в останні 10 років, майже повністю здаються. А їхні власники, у число яких входять навіть працівники прокуратури й СБУ, ніколи не жили в цих елітних квартирах - з хорошим ремонтом, басейнами, більярдними й спортзалами", - розповіли в агентстві нерухомості, яке здає елітне житло.

"За свої апартаменти вони беруть, як у будинку на Інститутській, іноді по декілька тисяч доларів. Їх будують, щоб потім здавати", - додали там.

У числі таких власників називають не тільки Ющенка, але й колишню заступницю мера столиці Ірену Кільчицьку, якій приписують декілька квартир.

За чутками, і в домі на Кріпосному провулку, 4, де проживає мер Леонід Черновецький, створено щось на кшталт готелю - і там житло так само здається.

"З родиною Черновецьких із нас ніхто ніколи не спілкувався, але ми точно знаємо, що це їхня квартира. Їхній представник проти здачі на день-два, тому що, як правило, на цей час житло знімають для вечірок. Представники не хочуть випадкових людей - тут дорогі ремонт і меблі. Зараз її зняли на якийсь час", - сказала ріелтор.

За місяць від здачі елітного житла можна заробити до $10 тисяч і більше. А таких квартир у деяких по 5-10 і більше, тож на оренді "віпи" можуть заробляти до $50-100 тисяч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: