Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович придумав, як "зшити країну". Сучасна "контрпропаганда"?

Четвер, 30 червня 2011, 14:15

Нова гуманітарна політика України передбачає системні планові реформи не лише у сферах культури, освіти, але й місцевого самоврядування.

Про це заявив президент Віктор Янукович на засіданні Громадської гуманітарної ради в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У найближчій перспективі ми навряд чи однозначно зшиємо, як кажуть, країну, як це нам радять деякі політологи й культурологи. Безумовно, це дуже важливо. Але щоб досягти цього, треба не уніфікувати розмаїтість сходу й заходу, півдня й півночі України, а надати регіонам можливість залишатися самобутніми", - заявив він.

При цьому президент нагадав про необхідність прискорення соціально-економічного розвитку регіонів і максимального розширення їхніх повноважень.

Крім того, Янукович зазначив, що реформи в гуманітарній сфері мають бути "глибоко й всебічно продумані".

"Тому що гуманітарна сфера - це найефективніший механізм, за допомогою якого можна розхитати будь-який човен. Я знаю, що за таким розхитуванням державного човна стоїть в основному економічний інтерес, меркантильний", - підкреслив він.

Глава держави також зазначив, що якщо в радянські часи державна гуманітарна політика будувалася, у тому числі, на контрпропаганді, то зараз необхідно використовувати сучасні методи.

"Для того, щоб це дохідливо пояснювати людям, необхідне те, що за радянських часів називали контрпропагандою. Але ми не можемо повертатися до тих часів, ми повинні діяти сучасними методами", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування