Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу здається "поганою лекцією про патріотизм" гуманітарна політика

Четвер, 30 червня 2011, 14:39

Президент Віктор Янукович ініціює розробку концепції нової гуманітарної політики.

На засіданні громадської гуманітарної ради він сказав, що вся гуманітарна політика незалежної України була поверхневою, "як погана лекція про патріотизм", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вся гуманітарна політика незалежної України за всі 20 років нашої новітньої державності не була позбавлена свого роду поблажливості з боку влади до суспільства, до звичайного громадянина. Це було щось на зразок перманентної лекції про патріотизм, і то, напевно, поганої лекції", - заявив Янукович.

За словами президента, гуманітарна політика в Україні не була спрямована на внутрішній світ людини.

"Саме тому я поставив завдання розробити концепцію нової гуманітарної політики, над якою зараз працює Національна академія наук України", - сказав він.

За словами Януковича, доцільно створити робочу групу з числа членів громадської гуманітарної ради при президенті й учених НАН України.

Президент наголосив, що роботу з підготовки концепції нової гуманітарної політики необхідно завершити до розгляду парламентом проекту держбюджету на 2012 рік, для того, щоб передбачити кошти на фінансування національних проектів у сфері культури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування