Суддя Тимошенко випустив дівчину, яка смажила яєчню на Вічному вогні

Четвер, 30 червня 2011, 16:33

Печерський райсуд Києва відпустив Ганну Сінькову, яка смажила яєчню на Вічному вогні, на підписку про невиїзд.

Рішення про зміну запобіжного заходу для активістки об'єднання "Братство святого Луки" суд ухвалив 30 червня.

Як показав "5 канал", вирок оголосив суддя Родіон Кіреєв, який розглядає і "газову справу" проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Прес-служба ВО "Свобода" нагадує, що до цього 20-річну студентку Сінькову 3 місяці утримували в слідчому ізоляторі.

Один із адвокатів Сінькової, свободівець Сидір Кізін, сказав: "Сьогодні суд задовольнив наше третє поспіль клопотання про звільнення Ані з-під варти".

"Із самого початку у суду не було аргументів для пояснення, чому дівчина має перебувати в слідчому ізоляторі. Чомусь до цього часу суд не реагував на клопотання про зміну запобіжного заходу, навіть попри те, що в справі були клопотання про взяття на поруки від чотирьох народних депутатів, а також клопотання депутатів-свободівців Київської обласної ради", - сказав він.

"Крім того, підсудну було арештовано всупереч усім нормам, її три місяці протримали в СІЗО і вже зараз, під тиском громадськості, суд пішов на те, аби, нарешті, змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд", - додав адвокат.

"Сьогодні ми здобули першу перемогу: Аня на волі. Зараз наше завдання – щоби суд розглянув усе згідно з законом. Ми будемо вимагати закриття справи за відсутністю карного злочину", - наголосив Кізін.

Впродовж засідання суду з вулиці лунали гасла людей, які прийшли підтримати студентку, яку звинувачують у смаженні яєчні на Вічному вогні: "Свободу Ганні Сіньковій!", "Ні – неправомірним рішенням суду!", "Влада ідіотів судить патріотів!".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування