Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка знову не відпустили

Четвер, 30 червня 2011, 17:53

Суд відхилив клопотання захисту Юрія Луценка про зміну йому запобіжного заходу.

"Оскільки не надано належних доказів", - повідомив суддя.

Як відомо, раніше клопотання озвучила його дружина Ірина.

Вона зазначила, що за час перебування в СІЗО її чоловік отримав хронічний панкреатит, виразкову хворобу, 12 гострих ерозій шлунку, цукровий діабет 2 ступеню, кардіоревматичні хвороби.

Ірина Луценко заявила, що персонал СІЗО не має ні належних умов, ні фінансування для надання відповідної медичної допомоги.

"У них немає ні крапельниць, ні таблеток. Лише зеленка і йод. Йому щодня роблять лише аналізи та зважування", - сказала вона.

Дружина Луценка також зазначила, що тричі передавала йому таблетки, прописані в лікарні "швидкої допомоги".

"Я прошу замінити утримання під вартою на будь-який інший запобіжний захід, що міг би забезпечити лікування", - зазначила вона.

У свою чергу Юрій Луценко заявив, що не має претензій до медиків СІЗО.

"Вони справді мене щодня зважують як бичка і встановлюють, що я важу 84 кілограми", - зазначив він.

Луценко також заявив, що суддя Сергій Вовк дав дозвіл на його обстеження в лікарні, але "видно через проблеми з конвоєм це третій тиждень не робиться".

Клопотання своєї дружини Луценко прокоментував наступними словами: "Святая простота, бо тільки така може вірити, що після моїх сьогоднішніх заяв мене можуть звільнити".

"Звісно, мені краще будувати свій захист не в камері для довічно ув'язнених, там де все прослуховується і пишуться на відео всі розмови. Це просто знущання над рівністю сторін у суді", - сказав він.

Разом з тим прокурори заявили про відсутність підстав для зміни запобіжного заходу. "Захист не надав належних доказів, що обвинувачений потребує особливого лікування", - зазначив прокурор.

Після цього зал побажав прокурорам, щоб їх самих скрутило, а суд пішов до дорадчої кімнати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування