Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров заявляє, що Україна обійдеться без кредитів МВФ

Субота, 4 червня 2011, 11:39

Україна вже в змозі самостійно розраховуватися за зовнішніми зобов'язаннями без додаткової фінансової підтримки з боку МВФ.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання глав міністерств фінансів держав-учасників СНД у Києві в суботу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас немає ніякої потреби негайно отримувати кредити МВФ. У нас достатньо ресурсів, щоб самим розплачуватися за своїми зовнішніми зобов'язаннями", - сказав глава уряду.

За його словами, ця обставина відображена в позиції України в переговорах з МВФ.

Азаров також підкреслив, що підвищення тарифів на газ, яке було однією з вимог МВФ, спровокувало зростання загальної інфляції, що вдарило по населенню.

За словами прем'єра, поліпшення фінансово-економічної ситуації в Україні дозволяє владі країни розглядати можливість більш плавного підвищення тарифів на енергоносії.

"Наводимо параметри (у переговорах з МВФ) того, що ми зараз можемо дуже плавно вирішувати питання тарифоутворення, щоб не спровокувати інфляцію", - сказав Азаров.

При цьому він висловив надію, що в 2011 році інфляція в Україні не перевищить 10%.

Азаров також повідомив, що за 5 місяців дефіцит держбюджету склав близько 1%.

"Цього року ми думаємо, що закінчимо рік з дефіцитом менше 3%, а зараз реально за сьогоднішні 5 місяців у нас дефіцит приблизно 1% з невеликим", - сказав він.

Прем'єр відзначив, що уряд має в своєму розпорядженні кошти в достатньому обсязі для того, щоб обслуговувати і погашати борги і для фінансування бюджетних витрат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування