Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костусєв похвалився ліквідацією українських шкіл в Одесі

Середа, 8 червня 2011, 17:56

Керівництво Одеси ухвалило програму розвитку російської мови, згідно з якою всі школи міста стали двомовними.

Про це в інтерв'ю "Эху Москвы" розповів мер Одеси Олексій Костусєв.

"Наприклад, ось ми прийняли програму збереження і розвитку російської мови. Це дуже серйозна програма. На останньому виконкомі ми внесли зміни в документи, до статутів 124 шкіл", - сказав він.

"Ми за те, щоб ніхто нікому не нав'язував, якою мовою говорити, якою мовою вчити дітей. І тому тепер в Одесі школи… Немає ні україномовних, ні російськомовних, вони всі двомовні - можна хоч так, можна хоч так", - додав Костусєв.

При цьому він зазначив, що вивчення державної мови в школах залишається обов'язковим.

"Значить, у нас українська мова, навчання в школі, безумовно, обов'язкове. І будь-який громадянин України, принаймні молодий, повинен знати українську мову. У цьому сумнівів у мене немає", - сказав Костусєв.

При цьому він зізнався, що сам народився на Сахаліні.

"От я не знав мови, я маю на увазі української. Але коли я став державним службовцям, я вивчив її. Всі молоді, діти повинні вивчити", - заявив Костусєв.

"Але я не знаю, для чого бабусі у 80 років обов'язково треба вчити українську мову, якщо вона її не знає. Може, дамо їй так дожити і дамо їй можливість російською мовою прочитати анотацію до ліків, і так будемо поважати весь її життєвий шлях?", - додав він.

"Тому у нас при тому, що, звичайно, вивчення мови обов'язкове, батьки можуть вибрати, щоб інші предмети дитина вчила російською мовою. Це їхнє право. І таке право ми дали. І я вважаю, що це демократія, я вважаю, що це досягнення", - зазначив мер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...