Дружина викраденого з України палестинця звернулася до ООН

Понеділок, 11 липня 2011, 14:52

Окружний адмінсуд відмовив дружині викраденого в Україні палестинця Дірара Абусісі – Вероніці у відкритті провадження за її позовом до правоохоронних органів про бездіяльність.

Відповідну ухвалу виніс суддя Окружного адмінсуду Києва Євген Аблов, повідомила "Українській правді" Вероніка Абусісі, яка також надала документи, передані судом.

Згідно із ухвалою суду, відмова мотивується тим, що "позовні вимоги не підлягають розгляду у порядку адміністративного судочинства, оскільки ці правовідносини врегульовані кримінально-процесуальним законодавством", і не належать до юрисдикції адміністративних судів.

В свою чергу дружина палестинця вже оскаржила це рішення у Київському апеляційному адмінсуді.

"Вважаю, що при винесенні судом вищевказаної ухвали було зроблено висновки, що не відповідають обставинам справи, допущено порушення норм процесуального права, в зв’язку з чим ухвала підлягає скасуванню з направленням справи для вирішення питання про прийняття позову до розгляду", - йдеться у апеляції дружини.

"Відповідачі (правоохоронні органи), як органи державної влади та управління України, не виконали притаманних та визначених для них функцій…, які мають виконуватися ними поза межами кримінального процесу, оскільки захист прав, свобод та законних інтересів громадян, держави здійснюється не лише в кримінально-процесуальному порядку", - вважає Вероніка.

Також вона подала індивідуальну скаргу до комітету ООН з прав людини.

"Мій чоловік Абусісі Дірар, будучи незаконно вивезеним з території суверенної держави України й перебуваючи далеко від своєї родини, як єдиної його життєвої цінності, є жертвою порушення Міжнародного пакту про цивільні й політичні права, і в цей момент позбавлений гарантій його прав і свобод, які декларуються Україною, через бездіяльність компетентних органів влади країни", - сказано у скарзі.

Раніше Вероніка вже оскаржила в Окружному суді Києва бездіяльність МВС, СБУ, Генпрокуратури та Держприкордонслужби, а також подала судовий позов до Вищого адміністративного суду на президента Віктора Януковича.

Як відомо, технічний директор єдиної електростанції у Секторі Газа Дірар Абусісі був викрадений з потяга Харків-Київ в ніч з 18 на 19 лютого. Вже наступного дня він опинився у тюрмі Ізраїля.

За свідченнями палестинця, його троє чоловіків викрали з потяга, а вже в Києві передали його Моссаду.

Водночас свідок, який їхав у тому ж самому купе із Абусісі, стверджував, що один з викрадачів мав посвідчення співробітника СБУ.

В Ізраїлі Абусісі звинувачують у активній участі терористичної організації Хамас та інших злочинах, направлених проти безпеки Ізраїлю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News