"Регіонал": підсудні починають вести себе як Тимошенко

Понеділок, 11 липня 2011, 19:33

Бажання екс-прем'єра Юлії Тимошенко в черговий раз змінити адвоката є процесуальною диверсією.

Таку думку озвучив депутат від Партії Регіонів Вадим Колесніченко, повідомляє прес-служба партії.

"Сьогодні в Печерському райсуді Києва ми в черговий раз переконалися в правоті тих експертів, які говорили про план, розроблений у штабі Тимошенко, про максимальне затягуванні процесуальних процедур", - зазначив він.

"У середовищі юристів це називається "процесуальна диверсія", це максимальне недопущення та дистанціювання від безпосередньо судового процесу", - уточнив Колесніченко.

"Спершу Тимошенко заявила як свого захисника Власенко, але він на останніх засіданнях відсутній. Інший її захисник Титаренко виконував те, що від нього вимагала клієнтка, і максимально відтягував момент переходу до допиту свідків і судових дебатів", - розповів депутат.

Колесніченко також повідомив, що останнім часом до нього все частіше звертаються правоохоронці з різних регіонів України, що скаржаться на те, що підсудні під час судових процесів почали проявляти неповагу до суду, наслідуючи приклад Тимошенко.

"До мене, як представника Комітету Верховної Ради з питань правосуддя вже звертаються судді з усіх регіонів України та висловлюють своє обурення з приводу того, що все частіше у них під час судових процесів підсудні поводяться як Тимошенко - зухвалим і хамським чином порушуючи Кримінально-процесуальний кодекс і показуючи неповагу до суду", - розповів він.

"Підсудні відмовляються вставати, звертаючись до суду, відмовляються себе називати. Отже, Тимошенко, намагаючись захистити себе політичними, а не правовими методами, вносить анархію в судову систему і руйнує систему правосуддя і законослухняності", - підкреслив "регіонал".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...