Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київський суд "відбілив" Юру Єнакієвського

Вівторок, 12 липня 2011, 09:09

Дарницький райсуд Києва 11 липня визнав не такою, що відповідає дійсності, інформацію про злочинне минуле народного депутата Юрія Іванющенка.

Таке рішення суд увалив за позовом "регіонала" Іванющенка, відомого також як Юра Єнакієвський, до журналіста Станіслава Речинського, пише "Комерсант-Україна".

Приводом для судового розгляду стала стаття Речинського за назвою "В оточенні президента України головну роль відіграють олігархи з кримінальним минулим - Фірташ та Іванющенко", опублікована на сайті ord-ua.com.

У цьому матеріалі журналіст наводить копію довідки, нібито складеної 16 листопада 2006 року начальником Головного розвідувального управління генерального штабу Російської Федерації генералом Корабельниковим на ім'я президента РФ Володимира Путіна.

У довідці вказується, що в Росії спостерігається негативна тенденція: фахівці спецназу після звільнення зі служби починають співпрацювати з кримінальними групами.

"Особливу соціальну небезпеку становить формування спеціалізованих бригад кілерів, які дислокуються на суміжній території з Російською Федерацією", - зазначається в тому документі. Одним із керівників таких "бригад" був названий Юрій Іванющенко.

"За оперативними даними, цим злочинним угрупованням було зроблено понад 40 замовлених убивств, які замовлялися безпосередньо через Іванющенка", - говориться в довідці.

Дарницький суд визнав цю інформацію такою, що не відповідає дійсності і принижує честь та гідність Іванющенка.

Суд зобов’язав Речинського протягом місяця спростувати розповсюджену ним інформацію і у цей же термін видалити з сайту матеріал, який став предметом судового позову.

Одним із аргументів, які надали захисники депутата, стала відповідь заступника генпрокурора Віктора Войцишена на депутатський запит Іванющенко, у якому депутат просив перевірити наведені в статті факти.

У відповіді вказується, що Генпрокуратура РФ за клопотанням Генпрокуратури України перевірила інформацію про надання президенту РФ Путіну довідки, копія якої була опублікована Речинським, і повідомила:

"Зазначена довідка не відповідає формі документів, установленій у збройних силах Російської Федерації, у головному розвідувальному управлінні не містилася, вищими органами військового управління й президенту РФ не надавалася".

Засідання Дарницького райсуду 11 липня проходило за відсутності Речинського. Довідавшись про рішення суду від журналіста, він заявив, що не збирається його виконувати: "Я не буду нічого спростовувати й видаляти будь-яку інформацію. Нехай люди Іванющенка доведуть, що я маю до цього сайту (ord-ua.com) хоч якийсь стосунок, я незалежний журналіст".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування