У Ізраїлі застрягли 70 українців

Вівторок, 12 липня 2011, 12:11

У Ізраїльському порту Ашдод арештовано круїзний лайнер "Ріо", на борту якого перебуває 70 українців.

Про це пише газета "Україна молода".

За інформацією видання, судно під прапором Мальти, на якому українці пропрацювали майже рік у складі міжнародної команди, уже тривалий час стоїть у порту.

"Заручники" намагаються вийти на слід свого роботодавця, який "загубився" під час численних перепродажів лайнера. Відомо, що команда корабля складається з представників 12 країн", - йдеться у публікації.

Серед них 70 українців, у тому числі 36 одеситів та 7 осіб iз Миколаєва.

Як розповів виданню один із членів української частини екіпажу, надзвичайна ситуація на судні склалася після того, як власник круїзного лайнера ухвалив рішення продати "Ріо" разом із командою.

"Поки ця угода оформлялася, суттєво зросла заборгованість перед портовими властями Ашдода за стоянку, і на пароплав наклали арешт", - зазначає газета.

"Оцінюючи ситуацію, що склалася, українці припускають, що їх хочуть "кинути на гроші", тому не мають наміру залишати палубу і влаштували своєрідний страйк", - пише видання.

"Уся команда змушена жити у скрутi і спати на голій палубі. Провізії залишилося на чотири дні, пального - на тиждень. Допомоги чекати ні від кого. Власники судна не хочуть розголосу, тому тиснуть на членiв команди і залякують нас", - сказав відомий у Миколаєві стриптизер Ігор, який є членом екіпажу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...