У Януковича забули вказати, що Баррозу нагадав про права людей?

Вівторок, 12 липня 2011, 20:14

Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу нагадав президентові Віктору Януковичу, що дотримання прав людини є умовою для прогресу у відносинах Україна-ЄС.

Як повідомив у Брюсселі прес-секретар Єврокомісії Майкл Карнітшніг, про це йшлося під час телефонної розмови між Баррозу і Януковичем 11 липня.

"Президент Баррозу зазначив, як він робив це вже кілька разів за різних обставин, важливість уникати будь-якого політизування судової системи, уникати сприйняття виборчого правосуддя, бо, очевидно, що політичні реформи: незалежність судової системи, прав людини є умовами для прогресу у відносинах між ЄС і Україною", - цитує представника Єврокомісії УНІАН.

Крім того, за словами Карнітшніга, президент Єврокомісії запросив українського президента відвідати Брюссель 20 жовтня з тим, щоб обговорити прогрес у рамках підготовки до грудневого саміту ЄС-Україна.

При цьому, президент Єврокомісії наголосив про намір Комісії закінчити переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС до саміту.

"Разом з тим, як ви знаєте, переговори про створення зони вільної торгівлі є частиною ширших переговорів про угоду про асоціацію І в цьому контексті нам також необхідно бачити прогрес у політичних реформах, які необхідні для завершення переговорів в цілому", - зазначив Карнітшніг.

Він наголосив, що під час телефонної розмови Баррозу наголосив на важливості конституційної реформи і підготовки нового виборчого кодексу із залученням всіх політичних сил і на основі міжнародних стандартів.

Як відомо, у понеділок прес-служба президента повідомила про розмову між Баррозу і Януковичем.

В повідомленні не було зазначено, що президент Єврокомісії наголошував на дотриманні прав людини задля прогресу у відносинах Україна-ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування