Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дипломатичний скандал Білорусі й України замовчують

Середа, 13 липня 2011, 14:42

Міністерство закордонних справ і Міністерство оборони Білорусі не коментують інформацію про дипломатичний скандал з Україною.

"Ми не будемо коментувати цю інформацію", - заявив БелаПАН начальник відділу прес-служби управління інформації білоруського МЗС Марія Ваньшина.
 
"У прес-службі Міністерства оборони ніякої інформації щодо цього немає ", - сказав також начальник управління інформації - прес-секретар головного управління ідеологічної роботи Міноборони Білорусі полковник Володимир Макаров.

В українському МЗС також не коментують цю інформацію. У той же час джерела "Української правди" в дипломатичних колах вважають, що інформація про взаємну висилку дипломатів "очевидно є правдою".

Раніше повідомлялося, що весняний скандал між Мінськом і Києвом привів до взаємної висилки дипломатів. Так нібито в червні були вислані два співробітники посольства України в Білорусі - аташе з питань оборони й військового аташе.

У відповідь Україна вислала військового аташе Білорусі Андрія Каюка.
 
Згідно з однією з версій, висилкою дипломатів Мінськ відреагував на відповідь президента України Віктора Януковича на обвинувачення Олександра Лукашенка у "вошивості".

Український президент вирішив передати відповідь через прем'єра Миколу Азарова, який 19 травня перебував у Мінську.

"Суть відповіді невідома. Але він викликав негативну реакцію білоруського президента й призвів до висилки українських дипломатів", - повідомлялося раніше.

Однак "на факті висилки військових дипломатів не акцентували увагу ні білоруська, ні українська сторони".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування