Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка наказав "потрусити" дитячі санаторії

Середа, 13 липня 2011, 15:31

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив провести невідкладні перевірки додержання прав дітей на безпечні умови відпочинку та оздоровлення.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Майже у кожному другому оздоровчому закладі виявляються суттєві порушення санітарних та епідеміологічних норм", - йдеться у повідомленні.

"Не забезпечено належний контроль за якістю харчування, термінами зберігання продуктів, не дотримуються санітарно-гігієнічні і технологічні правила при організації процесу приготування їжі", - заявили у Генпрокуратурі.

Також відомство виявило "випадки відкриття дитячих оздоровниць без дозволів органів санітарно-епідеміологічної служби", зокрема, ДП "Санаторій "Дніпровський" Дніпропетровської області, ДОТ "Лебяжий" АР Крим.

"Як наслідок, лише упродовж липня 2011 року зареєстровано масові харчові отруєння дітей під час оздоровлення та відпочинку", - зазначили у Генпрокуратурі.

Як повідомила прес-служба, за фактами масового отруєння дітей прокурорами Запорізької, Чернігівської областей та міста Севастополя порушено кримінальні справи, ініційовано притягнення до відповідальності посадовців органів контролю.

Генпрокуратурою направлено вимогу до Державної санітарно-епідеміологічної служби щодо посилення нагляду за додержанням санітарно-епідеміологічних норм, контролю за якістю води, продуктів харчування та термінами їх зберігання.

"Також доручено прокурорам регіонів провести перевірки належного виконання органами санітарно-епідеміологічної служби повноважень щодо державного нагляду у сфері охорони життя здоров'я населення", - зазначається у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування