Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЕКС-ПРЕЗИДЕНТА КРИМУ ВИСЛАЛИ З УКРАЇНИ

Середа, 13 липня 2011, 18:35

Адміністративний суд Криму в середу ухвалив рішення про видворення з території України екс-президента автономії Юрія Мєшкова.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр СБУ.

"Окружний адміністративний суд Криму потримав постанову СБУ про видворення Мєшкова з території Україні з обмеженням в'їзду на 5 років", - розповіли у відомстві.

У ході засідання суду СБУ виходило у своїй вимозі видворити Мєшкова за те, що він допустив висловлювання, які побічно закликають до зміни конституційного устрою України.

При цьому представник СБУ пояснив, що спецслужба не вимагала порушити проти екс-президента Криму кримінальну справу, оскільки Мєшков не закликав до зміни конституційного ладу насильницьким шляхом.

Мєшков був обраний президентом Криму 30 січня 1994 року. Практично весь час правління в автономії у нього виникали конфлікти з Верховною Радою Криму.

У березні 1995 року цей конфлікт особливо сильно загострився, що ледь не призвело до збройних сутичок. У ситуацію втрутився Київ.

17 березня 1995 Верховна Рада України скасувала кримську конституцію і ще близько 40 законів автономії, у тому числі про інститут президентства.

Після цього Мєшков виїхав до Москви, де він проживає до сьогоднішнього часу і викладає в одному з московських вузів.

2 липня 2011 Мєшков прибув до Криму. Як він пояснив, його приїзд викликаний трагічною загибеллю в травні цього року його колишньої дружини.

7 липня на прес-конференції він закликав до проведення в автономії референдуму з питання відновлення Конституції Криму 1992 року, яка фактично представляла собою конституцію суверенної держави. Він також закликав до необхідності зміни влади в Криму.

Кримський прем'єр Василь Джарти заявив, що такі висловлювання Мєшкова можуть стати приводом для порушення кримінальної справи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...