Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродипломати: суд над Тимошенко - не хороше видовище

Середа, 13 липня 2011, 18:45

Судовий процес над екс-прем`єром Юлією Тимошенко може позначитися на ратифікації країнами-членами Європейського Союзу угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Таку думку озвучили європейські дипломати, акредитовані в Україні, на зустрічі з журналістами в Медіа-клубі на тему "Відносини Україна-ЄС: демократичний вимір".

Один із європейських дипломатів зазначив, що країни-члени Євросоюзу уважно стежать за судовими слуханнями, які зараз проходять у справі Тимошенко.

"Для нас дуже важливо, щоб цей процес був неупередженим і об`єктивним, а судові слухання були незалежними", - цитує дипломата УНІАН.

Як зазначив інший європейський дипломат, у рамках судових засідань у справі Тимошенко його "вразила неповага до України як такої, неповага до основних атрибутів держави".

"Я думаю, що й одна, й інша сторона повинні поважати державу, в якій знаходяться. Думаю, що учасники процесу не усвідомлюють, що все це йде за кордон, і потім буде доволі складно сприймати Україну як серйозного партнера. Те, що Тимошенко не встає... І те, як суддя в кінці вів процес, також було не дуже хороше видовище", - сказав він.

На думку дипломата, такий судовий процес не показує українців із кращого боку.

Його колега підкреслив, що ратифікація угоди про асоціацію ні в Європарламенті, ні в парламентах країн-членів ЄС не буде формальною.

"Якщо ситуація з демократичними стандартами не покращуватиметься, цей процес може бути дуже складним. Я не можу собі уявити, що асоційованою країною ЄС буде держава, в якій при кожному голосуванні в парламенті порушується Конституція, чиниться тиск на журналістів. Ці питання будуть дуже важливими для парламентаріїв", - сказав він.

Європейські дипломати вважають, що якщо Тимошенко буде винесено звинувачувальний вирок, то це спричинить кризу у відносинах України з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...