Костенко: після чесних виборів влада може бути ще гіршою

Середа, 13 липня 2011, 22:07

Якість українського парламентаризму буде залежати від виборчого законодавства.

Таку думку озвучив лідер Української народної партії Юрій Костенко в ефірі 5 каналу, коментуючи зустріч опозиційних партії, яка відбулася 12 липня.

"Ми можемо забезпечити чесні вибори, не тільки силами опозиції, навіть влада може це зробити, але суть від цього не зміниться. Я кажу про якість українського парламентаризму чи української влади", - заявив політик.

"Якщо буде закон 50/50, якщо він буде обмежувати можливість політичним партіям виборчі об'єднання творити за ідеологією... Тобто, якщо виборчий закон зробить все, щоб якість влади була поганою, то чесні вибори можуть відбутися, а влада може бути ще гіршою, ніж сьогодні", - зазначив він.

Як відомо, у вівторок опозиційні політичні сили, зібрані "Нашою Україною", домовилися про створення Комітету захисту чесних виборів.

Також було створено дві експертні групи: одна – з координації дій опозиції у Верховній Раді стосовно підготовки законопроекту про вибори народних депутатів, друга – з "польової діяльності" щодо організації якісного спостереження за виборами, а також налагодження діалогу з міжнародними організаціями, які здійснюють спостереження.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування