В Одесі ломом побили депутата, іншого - вигнала міліція

Четвер, 14 липня 2011, 13:28

Співробітники міліції не пустили заступника голови Одеської облради Олексія Гончаренка в приміщення Одеської міськради, де проходило засідання виконкому міськради.

Гончаренко намагався зайти до сесійної зали міськвиконкому, щоб висловити протест громадськості через підвищення тарифів на послуги паркувань в Одесі.

"Він був грубо зупинений міліцією, у результаті чого відбулася бійка", - повідомляє Думская.net.

Міліція закрила двері до сесійної зали і не пускала навіть журналістів.

Гончаренко повідомив журналістам, що прибув у міськраду з метою зробити доповідь про допущені порушення при складанні проекту рішення виконкому про підвищення тарифів на паркування автотранспорту в Одесі в 3-7 разів.

Дане рішення виконком повинен був прийняти на засіданні в четвер.

"Я був головою громадських слухань по паркуваннях, я депутат обласної ради від міста Одеси. І я прийшов на засідання виконкому міської ради, щоб висловити свій протест, але співробітники міліції в кількості 6 осіб, а також три особи без форми - невідомо хто - фізично не пускали мене в зал виконкому", - розповів Гончаренко.

Під час інциденту міський голова Олексій Костусєв достроково закрив засідання виконкому, оголосивши, що про дату наступного засідання повідомить додатково.

Через три години, після того як роз'їхалися журналісти й Олексій Гончаренко - виконком відновив свою діяльність. Чи було прийнято резонансне рішення об підвищення тарифів на паркування - невідомо.

Крім цього, депутат облради Михайло Шмушкович, який йшов на це ж засідання, був побитий у четвер зранку.

"Його били залізними ломами біля його будинку", - розповів Гончаренко на брифінгу після того, як його не пустили на засідання.

"Він ішов доповідати, що це рішення (про тарифи) злочинне. Зникло 4 тисячі машино-місць. Втрати міста від цього складуть мільйони. Пропонується в 5 разів підвищити тарифи на паркування, але при цьому надходження до міського бюджету від цього підвищаться в середньому лише в 2 рази", - заявив Гончаренко.

Обоє депутати є членами фракції Партії регіонів.

Також мер Одеси Олексій Костусев є рідним батьком Гончаренка, однак на попередніх виборах вони були конкурентами, оскільки й Костусєв, і Гончаренко балотувалися на одну посаду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...