Адвокат Мельниченка каже, що ніхто нічого не уникає

Четвер, 14 липня 2011, 23:02

Оскарження поновленої кримінальної справи проти Миколи Мельниченка в Апеляційному суді здійснено з метою захисту екс-майора, як свідка, та здобутих ним аудиозаписів по кримінальній справі проти Леоніда Кучми.

Про це заявив адвокат Мельниченка Микола Неділько в коментарі "Українській правді".

Як відомо, адвокати Кучми заявили, що Мельниченко "намагається уникнути відповідальності за свої протиправні дії, які Леонід Кучма оцінює як шпигунство, зрада держави та розпродаж її таємниць, шантаж, наклеп та фальсифікація і, які не мають права лишатися безкарними".

"В супереч позиції захисників Кучми прямо заявляю, що апеляційна скарга на постанову Печерського районного суду Києва від 23 червня 2011 року, якою було скасовано постанову Генпрокурора Піскуна С.М. про закриття щодо Мельниченка кримінальної справи, була подана мною в інтересах Мельниченка не з метою уникнення відповідальності останнім за вчинення ним, нібито незаконного прослуховування кабінету екс-Президента Кучми", - запевнив адвокат.

Неділько зазначив, що адвокати Кучми намагаються будувати захист свого клієнта від пред’явленого йому обвинувачення шляхом визнання "плівок Мельниченка" неналежними доказами, тобто такими, що здобуті незаконним шляхом, а самого Мельниченка - неналежним свідком у вказаній кримінальній справі.

"Це процесуально можливо зробити лише шляхом притягнення Мельниченка до кримінальної відповідальності за його дії по документуванню вчинених Кучмою та його оточенням злочинів", - уточнив адвокат.

"Ось чим пояснюється така активна поведінка і "відомих генералів", і народних депутатів та інших "активістів" щодо ініціювання перед Генпрокуратурою порушення відносно Мельниченка кримінальної справи за документування ним вчинених злочинів Кучмою та його оточенням", - додав він.

"Оскаржувана постанова Печерського районного суду м. Києва, постановлена суддею Кірєєвим Р.В. з явним грубим порушенням норм матеріального і процесуального права, внаслідок чого є незаконною, а також вказана постанова є необ’єктивною, тому і підлягає скасуванню Апеляційним судом Києва", - зазначив Неділько.

"Єдине, в чому я певною мірою можу погодитися із захисниками Кучми, так це те, що шансів на задоволення Апеляційний судом Києва нашої апеляції у нас практично не має, тому що, якщо захист Кучми "добився" винесення суддею Кірєєвим абсолютно незаконної та необ’єктивної, на нашу думку, постанови щодо закритої щодо Мельниченка кримінальної справи, то вони цілком можуть "добитися" і подібного рішення в апеляційній інстанції", - заявив адвокат.

"Окрім того, чинна влада, на моє переконання, не дозволить, щоб на сьогодні будь-яке судове рішення в "політичній справі", прийняте суддею Печерського районного суду м. Києва Кірєєвим, було скасовано апеляційною чи касаційною інстанцією - це буде говорити про необ’єктивність та некомпетентність вказаного судді, що буде використано, в першу чергу, Юлією Тимошенко на її користь", - заявив представник Мельниченка.

"За таких обставин у Апеляційного суду Києва, на моє особисте переконання, не залишається іншого варіанту, як у задоволенні нашої апеляційної скарги відмовити та залишити в силі постанову, винесену суддею Печерського районного суду Кірєєвим", - зазначає Неділько.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News