Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова сподіваються заробити на туристах Євро-2012 золоті гори

П'ятниця, 15 липня 2011, 11:21

Приїзд туристів під час проведення фінальної частини чемпіонату світу з футболу Євро-2012 забезпечить збільшення реального ВВП України на 0,8%.

Так вважають у міністерстві економічного розвитку і торгівлі, пише Дело.

Проведення Євро-2012 в Україні позитивно вплине на всі галузі країни. У першу чергу це стосується готельного, туристичного ринків та економіки в цілому.

"Завдяки туристам, які відвідають нашу країну під час проведення чемпіонату, буде забезпечене зростання реального ВВП на 0,8%", - заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов.

Як повідомляє видання, за час проведення Євро-2012 Україну мають відвідати не менше мільйона туристів. Така кількість мандрівників звичайно приїжджає в країну протягом усього року, а в цьому випадку - за три тижні. Також стало відомо, що це складе приблизно 12% від загального зростання реального ВВП України у 2012 році.

"За оцінками фахівців, кожний турист разом із проживанням і харчуванням буде витрачати в середньому $200 на добу", - зазначає експерт суспільної компанії "Євро-патруль" Микола Воробйов.

І якщо зробити елементарні підрахунки, то мільйон туристів, що витратили по $200, принесуть держбюджету $2 мільярди. Така сума влаштувала б чиновників, адже попередні першості світу приносили своїм країнам у два рази менше.

Так, Португалія під час Євро-2004 від візиту туристів одержала 92 млн. євро. А туристичний потік після проведення чемпіонату виріс на 50%. На 30% збільшилась кількість туристів під час проведення Євро-2008 в Австрії й Швейцарії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...