Кірєєв хоче залишити Тимошенко без Власенка

Понеділок, 18 липня 2011, 11:21

Суддя Родіон Кірєєв хоче усунути адвоката Сергія Власенка від захисту Юлії Тимошенко через зневагу до суду.

Для цього Кірєєв оголосив перерву до 12-50 і пішов у нарадчу кімнату.

"Вважаю за необхідне розглянути питання про усунення даного захисника", - сказав Кірєєв.

"Зараз прокурори одноголосно, з посмішками на обличчях, підтримують виведення Власенка - мого захисника з судового процесу. Кірєєв отримав від Януковича команду видалити Власенка з процесу за будь-яку ціну та залишити мене без захисту. Зараз він це виконує", - прокоментувала ці дії Тимошенко у своєму Твіттері, який веде з засідання.

На процесі ж Власенко доводив, що він мав право виголошувати заперечення на дії головуючого.

Перед цим на початку засідання суду Власенко вступив у суперечку із Кірєєвим, зробивши заяву про порушення прав її підзахисної Тимошенко.

Він аргументував це тим, що на минулому засіданні у процесі брав участь прокурор, недопущений до процесу. Власенко також вимагав, щоб суддя послався на статтю КПК, яка дозволяє йому видаляти людей з суду. Суддя не зміг цього зробити.

Також суддя не дозволив іншим захисникам сидіти поряд із Тимошенко, наказавши їм пересісти на інші місця. Кірєєв аргументував це тим, що питання про допуск захисників Тимошенко не було розглянуто.

У свою чергу Власенко наголосив, що заява про залучення захисників зареєстрована в канцелярії. Тому, за словами адвоката, Кірєєв не має права не розглянути цю заяву.

Суддя заявив, що поведінка Власенка є не процесуальною. У відповідь на це Тимошенко вимовила "Фашисти!"

Сам Власенко навів статтю 61 КПК, яка дає вичерпний перелік причин для видалення адвоката. Також Власенко кілька разів відмовлявся сідати.

"На моє переконання суддя Кіреєв не може навести жодного доводу, оскільки я використовував своє право згідно стаття 261 частини 2, де сказано, що у момент порушення прав сторона процесу має зробити заяву. Я вирішив стояти перед судом, не сідаючи - це моє право. Це не свідчить про зневагу до суду", - зазначив Власенко.

Кірєєв в чергове намагався наказати Власенку сісти на місце і почав роз'яснювати йому права та обов'язки як захисника, у яких зазначено, що захисник має "чітко виконувати розпорядження головуючого".

"А якщо ви мені скажете будинок вам побудувати? То що, мені будувати?" – спитав Власенко.

Новими адвокатами, яких Тимошенко хоче залучити в якості захисників, є Плахотнюк і Сірий, вони мають угоди з Тимошенко, що є правовою підставою ïх участі у процесі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування