Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент ПАРЄ: суд над Тимошенко має бути прозорим

Понеділок, 18 липня 2011, 19:24

Судовий процес над екс-прем`єр Юлією Тимошенко має бути прозорим і справедливим.

Про це заявив на прес-конференції президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова.

Як повідомляється, Чавушоглу прибув до України для участі в Міжнародному симпозіумі "Cучасні політика і юстиція: виклики ХХI століття", який проходить у Нацуніверситеті "Одеська юридична академія".

"Як президент ПАРЄ я, насамперед, повинен наголосити, що це судовий розгляд має бути прозорим. Хочу відзначити, що в різних країнах були судові розгляди над колишніми політичними лідерами", - сказав Чавушоглу.

"Ще раз хочу наголосити, що не варто передбачати хід цього судового розгляду. Але в будь-якому разі, процес має бути справедливим. Звичайно ж, жодна із сторін не може політизувати даний судовий процес", - додав він

Як наголошується в повідомленні, виступаючи на симпозіумі, Чавушоглу акцентував також увагу на взаємозв`язку політики і юстиції.

Зокрема, обговорювалися проблеми розгляду справ у Європейському суді з прав людини.

На думку Чавушоглу, "початок ХХІ століття ознаменувався сплеском соціальних і політичних конфліктів у всьому світі".

"Одним із засобів вирішення конфліктів є національні і наднаціональні суди, яким і є Європейський суд з прав людини. І зараз треба докласти максимум зусиль для забезпечення їх нормальної роботи", - зазначив президент ПАРЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування