Політтехнологи Кучми й Януковича напишуть сценарій для виборів у Росії

Вівторок, 19 липня 2011, 09:26

Російські політтехнологи, які мають багаторічний досвід участі в українських виборах, проведуть у Росії думську кампанію "Правого дела".

Про це пише російська газета "Комерсант".

У штабі буде створено "багато експертних робочих груп" із різних напрямків, повідомила виданню радник лідера "Правого дела" з комунікацій Юліана Слащева.

Зокрема, радниками лідера партії Михайла Прохорова погодилися стати президент фонду "Общественное мнение" Олександр Ослон, директор Центру досліджень постіндустріального суспільства Владислав Іноземцев, екс-директор програм фонду "Открытая Россия" Ірина Ясина та інші.

Головний же сценарій, за яким має зіграти партія в найближчу думську кампанію, розробляє група політтехнологів на чолі з Іскандером Валітовим, Тимофієм Сергейцевим та Дмитром Куликовим.

Ці люди та колеги з їхньої команди зробили собі професійне ім'я в Україні. У 1999 році вони супроводжували кампанію Леоніда Кучми, який висувався в президенти на другий термін. У 2004 році вони брали участь у президентській кампанії Віктора Януковича.

Останні президентські вибори в Україні ці політтехнологи відпрацювали з кандидатом Арсенієм Яценюком, який входив у кампанію з рейтингом 13%, а за її підсумками отримав близько 7% голосів.

Слащева пов’язує вибір Прохорова з результатом, якого команда технологів домоглася в Україні у 2004 році.

"Ці люди забезпечили виграш Януковича в Ющенка й стали причиною "помаранчевої революції", - пояснила вона.

Але одразу додала, що "Правое дело" не ставить за мету стати "причиною "помаранчевої революції" в Росії".

Зі свого боку, директор Інституту національної стратегії Станіслав Бєлковський вважає, що "технологію, за якою переміг Янукович у 2004 році, не можна вважати вдалою, бо саме вона спровокувала "помаранчеву революцію".

На думку Бєлковського, команда Валітова - Сергейцева - Куликова може бути "ефективноїю але тільки в неконкурентному середовищі", як це було в 1999 році, "коли на кандидата Кучму працював весь адміністративний ресурс".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...