Табачник зробив Могилянці "виняток", але журналістів лишив ні з чим

Вівторок, 19 липня 2011, 11:46

Національному університету "Києво-Могилянська академія" збільшили державне замовлення на бакалаврів однієї спеціальності та магістрів двох спеціальностей.

Це зроблено як виняток, сказано в листі Міністерства освіти науки, молоді та спорту за підписом заступника міністра Євгена Суліми, який опубліковано на сайті НаУКМА.

У ньому сказано, що Міносвіти розглянуло низку звернень Академії і "як виняток, збільшує державне замовлення на денну форму навчання" за освітньо-кваліфікаційним рівнем:

- бакалавра за напрямом підготовки "Програмна інженерія" на 4 місця;

- магістра за спеціальністю "Філософія" на 10 місць;

- магістра за напрямком "Соціальна робота" - на 15 місць.

Як відомо, раніше Міносвіти урізало "Києво-Могилянській академії" державне замовлення на низку спеціальностей, зокрема, на підготовку магістрів за спеціальністю "Журналістика" та за спеціальністю "Соціальна робота".

Після хвилі обурення громадськості, міністерство пояснило позбавлення держзамовлення на магістрів-журналістів у "Могилянці", серед іншого, тим, що в цьому університеті не готують бакалаврів з відповідного напрямку.

"Тому, з метою забезпечення якісної підготовки журналістів-магістрів, їх навчання у Києві зосереджено в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка", - пояснювало відомство.

Президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт неодноразово висловлювався проти міністра освіти Дмитра Табачника та його освітньої політики.

Випускники НаУКМА після урізання держзамовлення створили Фонд стипендіальних програм для фінансової підтримки найкращих абітурієнтів Могилянської школи журналістики та Школи соціальної роботи.

"Українська правда. Життя"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...